AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI HAYDAR COŞKUNFIRAT, 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI. COŞKUNFIRAT, BASIN ÇALIŞANLARININ ZOR ŞARTLAR ALTINDA, GECE GÜNDÜZ DEMEDEN BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRDİĞİNİ VURGULADI. BASIN SUSTURULURSA TOPLUM NEFESSİZ KALIR”
Sansürün gölgesinde gerçeklerin kaybolduğuna dikkat çeken Coşkunfırat, gazetecilerin hapsedilmesi, sansürlenmesi, susturulması ve hatta fiziksel saldırılara maruz kalması gibi pek çok hak ihlalinin yaşandığını ifade etti.
“Haberlere erişimin kısıtlandığı, gerçeklerin gizlendiği bir ortamda düşünce özgürlüğünün nasıl yok edildiğine tanıklık ediyoruz” diyen Coşkunfırat, basın özgürlüğünün yalnızca gazetecilerin değil, tüm toplumun özgürlüğünü ve demokratik haklarını temsil ettiğini belirtti.
Coşkunfırat “Biliyoruz ki sansürün gölgesinde gerçekler kaybolur. Gazetecilerin kalemleri kırılır, sesleri kısılır ve hakikat bir yalanın ardına saklanırsa, zorbalıkla malul bir dünya ortaya çıkar. Gerçeklerin ve düşüncelerin susturulduğu yerde özgürlükler de susar. Ancak unutulmamalıdır ki özgürlük, direnişle var olur ve her türlü baskıya meydan okur.”
Basının demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Coşkunfırat, “Bizler halkın haber alma hakkının en önemli teminatıyız. Bu doğrultuda görevini büyük bir özveriyle yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum” dedi.



ATATÜRK'ÜN ERZİNCAN'A GELİŞİNİN I107. YILI KUTLANDI
REFAHİYE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ: HAMZA EFE DOĞAN ŞEHİT OLDU
BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİN, SEVİNCİN VE HUZURUN” ÖZEL GÜNLERİDİR
MERSİN'DE 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMICOŞKUYLA KUTLANDI.
19 MAYIS’IN YALNIZCA BİR BAYRAM DEĞİL, BİR MİLLETİN YENİDEN AYAĞA KALKIŞININ SİMGESİDİR,..
HEMŞİRELEİN TALEBİ SAĞLIK BAKANLIĞI BÜNYESİNDE HEMŞİRELİK DAİRE BAŞKANLIĞI KURULMALI..
COŞKUNFIRAT BASIN SUSTURULURSA TOPLUM NEFESSİZ KALIR”
BİR MAYIS ÜLKEMİZİN TÜM DEĞERLERİNİ VE GÜZELLİKLERİNİ ÜRETENLERİN GÜNÜDÜR
MERSİN,’DE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU
23 NİSAN YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” DİYEREK BAĞIMSIZLIK YOLCULUĞUNA ÇIKTILAR
MEZİTLİYE BAKIŞ
MERSİN ETKİNLİK TAKVİMİ-MAYIS 2017
ÜNLÜLERDEN ÖZLÜ SÖZLER
KAÇIRILMAMASI GEREKEN VİZYONDAKİ FİLMLER
Mevlana
MERSİN’DE DUVAR SAATLERİ İÇERİSİNDE 48 KİLO 774 GRAM AĞIRLIĞ..
TARSUS'TA İKİ TIRIN ÇARPIŞMASI SONUCDA 2 ÖLÜ 1AĞIR YARAL..
CHP'Lİ KADİRLİ BELEDİYE BAŞKANINA SİLAHLI SALDIRI
TOROSLAR BELEDİYESİ ENGELLİ VE YATAĞA BAĞIMLI VATANDAŞLARA ..
BOZYAZI’DA DOLANDIRICILIĞA KARŞI BİLGİLENDİRME
TOROSLAR BELEDİYESİ ŞEHİT MEHMET EMRE TEKE’Yİ UNUTMADI ..
ERDEMLİ’DE ŞÜPHELİ ÖLÜM
MUT VE GÜLNAR'DA KAYISI MESAİSİ
BOZYAZI’DA SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NIN KURULUŞ YIL DÖ..
MERSİN SAHİLİNDE EDS İLE "GÜVENLİ ULAŞIM" DÖNEMİ “..
