MERSİN'DE BİR BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI ESNASINDA BİTİŞİĞİNDEKİ 4 KATLI BİNANIN ZARAR GÖRMESİYLE EVLERİNDEN OLAN VATANDAŞLAR, 5 AYDIR MÜTEAHHİDE ULAŞAMADIKLARINI BELİRTEREK MAĞDURİYETLERİNİN GİDERİLMESİNİ İSTİYOR.
Mersin'de bir binanın kontrollü yıkımı esnasında bitişiğindeki 4 katlı binanın zarar görmesiyle evlerinden olan vatandaşlar, 5 aydır müteahhide ulaşamadıklarını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde yaklaşık 5 ay önce bir binanın kontrollü yıkımı sırasında zarar gören bitişik binada yaşayan vatandaşlar, aradan geçen süreye rağmen sorunlarının çözülmediğini belirtti. Hamidiye Mahallesi 4208 Sokak'ta meydana gelen olayda, yıkım esnasında yan taraftaki 4 katlı binanın birinci katında taşıyıcı kolonlar zarar görürken, bina sakinleri tedbir amaçlı tahliye edildi. O günden bu yana evlerine giremeyen ve farklı yerlerde kalmak zorunda kalan bina sakinleri, geçici çözümlerle yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.
Yaşanan olayın ardından mağduriyetlerinin giderilmediğini ifade eden mağdur aileler, hem maddi hem de manevi açıdan büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Evlerine dönemeyenler, kira ödemekte zorlandıklarını, düzenlerinin tamamen bozulduğunu dile getirirken, müteahhide uzun süredir ulaşamadıklarını ve yaşadıkları belirsizliğin her geçen gün arttığını ifade etti.
'Dışarıda kaldık, kira ödeyemiyoruz'
Bina sakinlerinden Kadriye Kurdakol, yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek, '5 ay önce bizim dairemizi yanlışlıkla yıktılar. O günden beri bizimle ilgilenen kimse yok. Dışarıda kaldık, kira ödeyemiyoruz. Benim bir gelirim yok, bir maaşım yok. Biz sadaka istemiyoruz, sadece yıkılan evimizi istiyoruz. Defalarca arıyoruz, telefonlarımız yüzümüze kapatılıyor. Bize '300 bin TL' diyorlar. Bir dairenin değeri bu mu? Eğer gerçekten o fiyatsa alsınlar, bize dairemizi versinler. Biz mağduruz, nereye gideceğimizi bilmiyoruz' dedi.



YIKIMDA ZARAR GÖREN BİNANIN SAKİNLERİ: 5 AYDIR MÜTEAHHİDE ULAŞAMIYORUZ'
ARSLANKÖY ‘DE KURTULUŞ COŞKUSU
YENİŞEHİR'DE RUHSATSIZ GIDA ÜRETİMİ YAPILAN TESİS MÜHÜRLENDİ.
MERSİN’ DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU
MUT’TA KÖPRÜ VE YOL KISMEN ÇÖKTÜ, YOL ULAŞIMA KAPATILDI.
YÖRÜKLER BÜYÜK TEDİRGİNLİK YAŞIYOR TAŞ OCAĞINA KARŞIYIZ.
MERSİN'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
ERDEMLİDE ŞEHİT HALİL ŞAHİN ADINA BİR KÜTÜPHANE AÇILIŞI YAPILDI
SAĞLAR AİLESİNİN ACI GÜNÜ
BAŞKANSEÇER: "DENİZİMİZİ KİRLETENLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"
MEZİTLİYE BAKIŞ
MERSİN ETKİNLİK TAKVİMİ-MAYIS 2017
ÜNLÜLERDEN ÖZLÜ SÖZLER
KAÇIRILMAMASI GEREKEN VİZYONDAKİ FİLMLER
Mevlana
MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE MANİSA İL EMNİYET MÜDÜRÜ FAHRİ..
MERSİN,’DE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUS..
TARSUS’DA IRMAKTA ÖLÜ BULUNAN YENİ EVLİ GENÇ’İN ŞÜPHELİ ÖLÜM..
SİLİFKE'DE ŞÜPELİ DENİZDE 2 ERKEK CESEDİ BULUNDU
CEM VAKFI İLE ERZİNCAN BELEDİYESİ’NDEN ORTAK PROJE VURGUSU’’..
SÖKE CEMEVİ BAŞKANI ŞEVKİ KAYA GÖREVDEN ALINDI ”YARGISIZ İNF..
MERSİN'DE TRAFİK KAZASINDA ŞEHİT OLAN POLİS MEMURU İÇİN ..
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ İŞSİZ SAYISI 12 MİLYONA D..
ÇİRİŞ OTU TEZGÂHLARDA’’ 200 LİRADAN SATIŞA SUNULUYOR...
