CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ, ASGARİ ÜCRETLİNİN ALIM GÜCÜNÜ EKMEKLE HESAPLADI: "2016'DA 1.734 EKMEK ALINIRKEN BUGÜN 1.604'E DÜŞTÜ. MAZOT 80 LİRAYA DAYANMIŞ DURUMDA. ÇİFTÇİ ÜRETEMİYOR, ÜRETSE KAZANAMIYOR.
(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT
CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada artan hayat pahalılığı ve ekmek fiyatları üzerinden iktidarı yaylım ateşine tuttu. 2018’deki "Verin yetkiyi, görün etkiyi" sözlerini hatırlatan Kış, vatandaşın alım gücündeki devasa kaybı somut rakamlarla açıkladı.
"Milletin Sofrasından 130 Ekmek Çalındı" Asgari ücretlinin ekmek hesabını yapan Kış, "2016 yılında bir asgari ücretle 1.734 ekmek alınabiliyordu. Bugün bu sayı 1.604’e geriledi. Yani vatandaşın sofrasından tam 130 ekmek eksildi. En temel gıda olan ekmek nerede pahalanıyorsa, orada yoksulluk vardır" dedi.
"Mazot 80 Liraya Dayandı, Üretici Bitti" Tarım sektöründeki çöküşe de değinen Gülcan Kış, girdi maliyetlerinin çiftçiyi üretimden kopardığını vurguladı. Kış, "Mazot 80 liraya dayanmış durumda. Çiftçi üretemiyor, üretse kazanamıyor. Bu yüzden üretimi değil, ithalatı konuşur hale geldik. Fırıncı maliyetle, vatandaş ise tane hesabıyla ekmek alarak hayatta kalmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.
"Bu Bir Tercih Meselesidir" Ekonomik krizin tesadüf olmadığını, rantı önceleyen politikaların bir sonucu olduğunu belirten Kış, "Bu millet sofrasından eksileni unutmaz. Sandık geldiğinde bu tabloyu yaratanlar hesabını verecektir" diyerek sözlerini tamamladı.



VEKİL KIŞ "MİLLETİN SOFRASINDAN 130 EKMEK ÇALINDI’’
CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ İŞSİZ SAYISI 12 MİLYONA DAYANDI.”
DİNÇER: “EMEKLİLİK HUZUR DEĞİL, HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR
CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ “BEDELİ HALK ÖDÜYOR” ANTALYA–KONYA YOLU GÖL OLDU’’
ANAMUR'DA KIRSAL MAHALLE KARARINA TEPKİ
(EMO )BİR ÖNCEKİ BAŞKANI ATAR ÇİFTE STANDART, ADALETSİZLİK VE HAKSIZ REKABET OLMAMALI..
GÜLCAN KIŞ: ““TORBA YASAYLA ÜLKE YÖNETİLMEZ
MERSİN KUNDURACILAR ODA SEÇİMİ YAPILDI FATİH ÖZCAN ‘LA DEVAM DEDİ.
TKP : BU AHLAKSIZLIK KARŞISINDA YURTTAŞLARIMIZI ÇARESİZ BIRAKMAYACAĞIZ
CHP’Lİ ÇAKIR’“BENİM OTO HIRSIZLIĞIYLA İLGİLİ BİR KELİME ŞİKÂYET ÇIKARSA, KENDİMİ KIZILAY M..
MEZİTLİYE BAKIŞ
MERSİN ETKİNLİK TAKVİMİ-MAYIS 2017
ÜNLÜLERDEN ÖZLÜ SÖZLER
KAÇIRILMAMASI GEREKEN VİZYONDAKİ FİLMLER
Mevlana
SÖKE CEMEVİ BAŞKANI ŞEVKİ KAYA GÖREVDEN ALINDI ”YARGISIZ İNF..
COŞKUNFIRAT ‘’ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREĞİMİZDE, ONURU BAŞIMI..
ERZİNCAN’DA İLK KEZ V-NOTES YÖNTEMİYLE HİSTEREKTOMİ AMELİYAT..
TERCAN-AŞKALE YOLUNDA FECİ KAZA’’ ARAÇ TIRIN ALTINA GİRDİ, 2..
VEKİL TALAT DİNÇER: “ KONTAĞI AÇTIĞI ANDA ZARARDASIN”..
CEM VAKFI GENEL BAŞKANI TÜKEK “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” ALTIN HA..
CEM VAKFI İLE ERZİNCAN BELEDİYESİ’NDEN ORTAK PROJE VURGUSU’’..
NEVRUZ'UN DİLİ YOKTUR, ANLAMI TEKTİR.
ÇAYIRLI BAŞKÖY TARİHİ MEZAR TAŞLARI KÜLTÜREL HAFIZAYI YANSIT..
