Bugun...
Reklam


MEZİTLİDE VOLKAN KONAK RÜZGÂRI
9. SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİ KAPSAMINDA SAHNEYE ÇIKAN SANATÇI VOLKAN KONAK, MERSİNLİLERE UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI. YOĞUN İLGİNİN OLDUĞU KONSERDE, SEVİLEN ESERLERLE HAYRANLARINI COŞTURAN VOLKAN KONAK, REPERTUARI VE SAHNE ŞOVLARIYLA BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI.

MEZİTLİDE VOLKAN KONAK RÜZGÂRI
+ -

9. SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİ KAPSAMINDA SAHNEYE ÇIKAN SANATÇI VOLKAN KONAK, MERSİNLİLERE UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI. YOĞUN İLGİNİN OLDUĞU KONSERDE, SEVİLEN ESERLERLE HAYRANLARINI COŞTURAN VOLKAN KONAK, REPERTUARI VE SAHNE ŞOVLARIYLA BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI.

(ÜLKEM AJANS HAYDAR COŞKUNFIRAT)

Şarkılarını on binlerce Mersinlilerin oluşturduğu koro ile birlikte söyleyen Konak, yaptığı konuşmalarla da Atatürk sevgisini ve Türkiye’nin renkli kültürlerine hayranlığını dile getirdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Belediye Meclis Üyeleri, Mezitli Belediyesi kardeş şehri olan Berlin TempelhoLf-Schöneberg’ten gelen konuklar, AlicaAlonso Dans Üniversitesi dansçıları ve on binlerce hayranını coşkuya ortak eden ünlü sanatçı, bayrama özel hazırladığı repertuarıyla 2 saat boyunca konuklarına müzik ziyafeti sundu.

Sahne aralarında bol bol hayranlarıyla sohbet eden Volkan Konak, yaptığı esprileri ile konuklarını kahkahaya boğdu. Hem eğlendirip hem de hüzünlendiren usta sanatçı, gösterisi boyunca Atatürk ve Türkiye sevgisini dile getirdi. Sahnede bir şehit ailesinin verdiği Türk Bayrağı ile duygusal anlar yaşayan Konak, ‘Ankaranın taşına bak’ türküsünü ve İzmir Marşını alanı dolduranlarla birlikte okudu. Konerin sonunda seslendirdiği ‘Güneş Doğacak Çiçek Açacak’(Çav Bella) şarkısında ise tüm ışıkları kapattıran Konak, telefon ışıkları ile görsel bir şölene de imza attı.

 

“Biz Türkiye’yi tüm renkleriyle birlikte sevdik”

Türkiye’nin güzelliklerinden bahsetti, yedi bölgesi ve yedi iklimiyle içinde yasayan herkesin yurdu olduğunu anlattı. Konak, "Önce Türkiyeli, sonra Mersinli, en sonunda da Mezitliliyiz. Aynı güneşte çamaşırımızı kuruturken neyi paylaşamıyoruz. Evimizin kapısını aynı rüzgar aşındırıyor. Biz kardeşiz. Hangi ideolojide olursak olalım yere düşersek yine birbirimizin elinden tutarak ayağa kaldıracağız. Biz Türkiye’nin içindekileri de sevdik, insanıyla, otuyla, akarsuyuyla, kayan yıldızlarıyla. Ama şunu da söyleyeyim, bestelerimi beğenmezseniz size ahbaplık edebilirim. Tuttuğum takımdan hoşlanmayabilirsiniz, sizle ahbaplık edebilirim, bir masada yemek yiyebilirim. Sevdiğim ya da çıktığım bir kadından hoşlanmayabilirsiniz, sizle ahbaplık kurabilirim. Ama, Mustafa Kemal’i sevmeyen bir adamla ahbaplık edemem, onun dostu olamam. Çünkü, Mustafa Kemal uygarlıktır, çağdaşlıktır, vefadır, kadına kıymet bilendir. Mustafa Kemal Atatürk, bir gün söylediklerim bilimle çelişir ise bilimi tercih edin demiştir. Biz onların peşindeyiz. Herkes bunları anlayacak diye kural yok" dedi.

 

“Kadınlar ve çocuklarımız için çalışmaya devam edeceğiz”

Sahneye gelerek Volkan Konak’a çiçek veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’ye getirdikleri sanatçıların Atatürk ve Türkiye sevdalısı olmasını gözettiklerini ifade ederek, “Kadınlar için, çocuklar için ülkemiz için çalışıyoruz. İnsanlarımızı bir araya getirmek için en önemli şeyin kültür ve sanat olduğunu bilerek projelerimizi bu yönde hazırlıyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeden halkımıza ne ihtiyaçları varsa hizmet sunmaya çalışıyoruz” ded




Bu haber 82456 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI