EMO MERSİN ŞB. BİR ÖNCEKİ BAŞKANI SEYFETTİN ATAR YAZILI AÇIKLAMA YAPTI ATAR ATAR BİR MESLEK ODASI DÜŞÜNÜN; PUSULASI EMEK, ROTASI ADALET, GÜCÜ KOLEKTİF AKIL OLAN BİR YAPI OLMASI GEREKİRKEN, DİREKSİYONUNA KİŞİSEL HIRSLARIN GEÇTİĞİ BİR GEMİYE DÖNÜSÜN
(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT
Ne yazık ki Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nde seçimler sonrasında yaşanan süreç, tam da böyle bir savrulmayı gözler önüne sermektedir.
Yıllarca oda çatısı altında görev yapmış, seçim dönemlerinde profesyonel duruşunu koruyarak tarafsızlığını muhafaza etmiş emekçiler; bu kez gerçeklikle bağdaşmayan “ekonomik gerekçeler” ileri sürülerek işten çıkarılmıştır. Oysa bu gerekçelerin bir sis perdesinden ibaret olduğu, mahkeme kararlarıyla açıkça ortaya çıkmış; işten çıkarmaların hukuka dayanmadığı ispatlanmış ve işe iade kararları kesinleşmiştir.
Yetinilmemiştir. Bir çalışanın işine son verebilmek adına, yaklaşık 150 üyesi bulunan Karaman İl Temsilciliği kapatılmış, kent, kentli ve üyeler oda hizmetlerinden mahrum bırakılmıştır. Karaman, bu uygulama sonucunda Türkiye’de temsilciliği olmayan tek il haline getirilmiştir. Bir kurumu yaşatmakla yükümlü olanların, kurumu bir araç haline getirerek emekçiyi ezmeye çalışması, oda kültürüyle bağdaşmamaktadır.
Bugün gelinen noktada, şubeye bağlı temsilciliklerin bir kısmının tamamen kapatıldığına, bir kısmının temsilcilerin kişisel ofislerinden yürütülmek zorunda bırakıldığına, bazı temsilciliklerin ise rekabetçi ve ayrıştırıcı anlayışın olumsuz etkileri altında işlevsizleştiğine tanık oluyoruz. Kurumsal bir yapının olması gerektiği gibi merkezi bir anlayışla güçlendirilmesi gerekirken, temsilciliklerin büyük ölçüde yalnızca temsilcilerin bireysel özverisiyle ayakta tutulmaya çalışıldığı bir düzene sürüklenmiş olması kaygı vericidir. Her geçen süreçte kurumsal yapı iyileşmesi gerekirken, EMO Mersin Şubesi’nin eksi ivmeyle geriye gittiğine hep birlikte şahit olmaktayız.
Aynı senaryo başka emekçiler için de sahnelenmiştir. Yine “ekonomik nedenler” gerekçe gösterilerek bir başka şube çalışanının iş akdi feshedilmiş, hukuki süreç bu kez şube düzeyinde başlamıştır. Ancak tam da bu süreç devam ederken, ekonomik sıkıntıdan söz eden anlayışın; işten çıkarılan personelin yerine, şube yönetiminde yer alan bir üyenin görevinden ayrılarak odaya işe alınması, ileri sürülen gerekçelerin ne denli inandırıcı olduğunu kamuoyunun takdirine bırakmaktadır.
Sürekli ekonomik darboğazdan söz eden bu anlayışın, tasarruf tedbirleri almak yerine; seçim süreci öncesinde sırf örgütlenme amacıyla, ekonomik durum göz ardı edilerek her türlü harcamanın yapılması, çelişkinin artık gizlenemez hale geldiğini göstermektedir. Kemer sıkmanın yalnızca emekçiye dayatılması, adalet terazisinin nasıl bozulduğunun açık göstergesidir.
Kendilerini “ilkeli mühendisler” olarak tanımlayan bu anlayışın; geçmiş dönemlerde demokratik seçimlerle kaybetmenin hırsını, bugün geçmiş dönemlerden kalan emekçilerin iş akitlerini feshederek çıkarmaya çalışması, oda geleneğine yakışmayan bir kin ve rövanş siyasetidir. Bu tutum; odayı büyütmez, aksine küçültür; kurumsal saygınlığı artırmaz, zayıflatır.
Bizler; haktan, hukuktan ve adaletten yana bir oda anlayışını savunanlar olarak, emekçiyi hedef alan bu uygulamaları protesto ediyor, kişisel hesaplarla ve siyasi beklentiler ile yürütülen bu yönetim tarzını kınıyoruz. EMO; intikam duygularıyla değil emekle, keyfiyetle değil hukukla, dar kadroculukla değil demokratik ve katılımcı değerlerle yönetilmelidir.
Bu oda hepimizindir. Hiçbir kişisel hırs, bu kurumsal mirası örseleme hakkına sahip değildir .



SÖKE CEMEVİ BAŞKANI ŞEVKİ KAYA GÖREVDEN ALINDI ”YARGISIZ İNFAZ DEDİ”
FINDIK, FISTIK GİBİ YÜKSEK ALERJEN İÇEREN BESİNLER TEHLİKEYİ ARTIRIYOR ALERJİLER KALP SAĞL..
EMO MERSİN ŞB. ÜYESİ ATAR BU ODA HEPİMİZİNDİR. HİÇBİR KİŞİSEL HIRS, BU KURUMSAL MİRASI ÖRS..
HER 5 KANSER ÖLÜMÜNDEN 1’İNE AKCİĞER KANSERİ NEDEN OLUYOR!
ALZHEİMER HASTALIĞININ 10 UYARICI BELİRTİSİ NEDİR?
MERSİN’DE YAŞLILAR HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR
OĞLUM ÖLÜMDEN DÖNDÜ
MERSİN’E 187 YENİ HEKİM ATANDI
EFELER BELEDİYESİ’NDEN KARASİNEKLERLE YAZ BOYU ETKİN MÜCADELE
UZMANLAR UYARIYOR ÇÖLYAKIN 6 BELİRTİSİNE DİKKAT!
MEZİTLİYE BAKIŞ
MERSİN ETKİNLİK TAKVİMİ-MAYIS 2017
ÜNLÜLERDEN ÖZLÜ SÖZLER
KAÇIRILMAMASI GEREKEN VİZYONDAKİ FİLMLER
Mevlana
COŞKUNFIRAT ‘’ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREĞİMİZDE, ONURU BAŞIMI..
ERZİNCAN’DA İLK KEZ V-NOTES YÖNTEMİYLE HİSTEREKTOMİ AMELİYAT..
TERCAN-AŞKALE YOLUNDA FECİ KAZA’’ ARAÇ TIRIN ALTINA GİRDİ, 2..
VEKİL TALAT DİNÇER: “ KONTAĞI AÇTIĞI ANDA ZARARDASIN”..
CEM VAKFI GENEL BAŞKANI TÜKEK “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” ALTIN HA..
CEM VAKFI İLE ERZİNCAN BELEDİYESİ’NDEN ORTAK PROJE VURGUSU’’..
NEVRUZ'UN DİLİ YOKTUR, ANLAMI TEKTİR.
ÇAYIRLI BAŞKÖY TARİHİ MEZAR TAŞLARI KÜLTÜREL HAFIZAYI YANSIT..
