AKDENİZ BASIN BİRLİĞİ BAŞKANI HAYDAR COŞKUNFIRAT UĞUR MUMCU’NUN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ İLE İLGİLİ BİR MESAJ YAYIMLADI. COŞKUNFIRAT MESAJINDA, BU ALÇAK SALDIRI AYNI ZAMANDA HALKIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNE, DÜRÜST GAZETECİLİĞE VE ÖZGÜR DÜŞÜNCEYE YAPILAN HAİN BİR SALDIRIDIR SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANIYORUZ
“24 Ocak 1993 tarihinde alçak bir saldırı sonucu aramızdan ayrılan gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 33. yıl dönümünde saygıyla, özlemle anıyoruz.
Coşkunfırat Cumhuriyet sevdalısı ve yılmaz savunucusu Uğur Mumcu, araştırmacı gazeteciliğinin yanında bir düşün insanı, Atatürkçülüğün, çağdaş ve laik düşüncenin sembol isimlerinden birisiydi.
Mumcu, Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında, çağdaşlaşma yolunda ülkesinin aydınlık geleceği için yaşamı boyunca yüreğini, beynini, emeğini halkının doğru bilgilenmesine adamıştır.
Usta gazeteci, örnek insan Uğur Mumcu yazdığı makalelerle, kitaplarla ve yaptığı konuşmalarda daima topluma ışık ve rehber olmuş daha güzel bir ülke için yol göstermiştir. Bugün yaşananlar Mumcu’nun yıllar önce söylediklerinin ve yazdıklarının ne kadar doğru olduğunu ve haklı olduğunu tüm topluma göstermiştir.
Coşkunfırat Bizler bugün şartlar ne olursa olsun O’nun karanlığa karşı yaktığı meşaleyi daha da parlatacak, adalet ve şeffaflık yolunda yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz.
Bu duygularla; Karanlıkların aydınlığa çıkması, özgürlüklerin yaşanması, barış ve kardeşliğin hakim olması için cesaretle mücadele eden; kişiliği, düşünceleri, yazdıkları ve yaşamıyla örnek ve önder olan usta gazeteci, yazar Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının yıl dönümünde saygıyla ve özlemle anıyorum” dedi.
http://www.mersinmedya.com/ugur-mumcu-yu-saygiyla-ve-ozlemle-aniyoruz/17544/