CHP GÜLNAR İLÇE BAŞKANI AHMET BARUT VE YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ
AHMET BARUT BAŞKANLIĞINDA TEK LİSTE İLE GİDİLEN SEÇİMDE 95 DELEGEDEN 66 DELEGENİN OYUNU ALAN AHMET BARUT CHP GÜLNAR İLÇE BAŞKANLIĞINA SEÇİLMİST

CHP GÜLNAR İLÇE BAŞKANI AHMET BARUT VE YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ


AHMET BARUT BAŞKANLIĞINDA TEK LİSTE İLE GİDİLEN SEÇİMDE 95 DELEGEDEN 66 DELEGENİN OYUNU ALAN AHMET BARUT CHP GÜLNAR İLÇE BAŞKANLIĞINA SEÇİLMİSTI.

(ÜLKEM AJANS)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Başkan Ahmet Barut, Yönetim Kurulu; Durna Kandemir, Selime Çabuk, Mustafa Kılıç, Mustafa Gevrek, Mustafa Akış, Mustafa Kemal Göl, Ali İlten, Halil Şaşma, Ömer Ece, Mehmet Kından, Mehmet Yıldız ve Süleyman Bak.

CHP KAMUOYUNA

DEĞERLİ CUMHURİYET HALK PARTİLİLER VE SEVGİLİ GÜLNARLI HEMŞEHRİLERİM

2015 Yılının ocak ayında il başkanlığımızın görevlendirmesiyle göreve başladık. 19 şubat 2015 tarihinde Gülnar Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongremizi yaptık. Kongrede rahmetli Mehmet YILMAZ başkanımızın başkanlığında 12 yönetim kurulu üyemizle göreve başladık. Kongremizden sonra yönetim kurulu arkadaşlarımızla mahalle mahalle dolaşarak partililerimizle görüştük. Parti binamızı sürekli açık tuttuk. Yönetime geldiğimiz 2015 tarihinde 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini yaşadık. Partimiz Gülnar da her iki seçimde de başarılı bir sonuç aldı. 2017 yılında bir referandum 2018 yılında cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimini yaşadık. 2019 31 Mart yerel seçimlerinde de mersin büyükşehir belediyesini kazandık. İlçe belediyesini az bir oy farkı ile kaybettik. Bu seçimler sürecinde partimiz Gülnar da ilçe örgütümüz, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte olağanüstü bir çalışma sergiledik.31 Mart yerel seçimlerinin sonucunda 5 Meclis üyesi çıkarttık. Bir meclis üyemizde büyükşehir meclis üyesi olarak seçildi. Bu seçimlerde Torosların tepesinde, Yörük çadırlarında, Cumhuriyet Halk Partisinin ateşini yaktık.

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 2 yıla yakın bir zaman geçti. Büyükşehir belediye meclis üyemizin ilçe örgütümüzle büyükşehir belediyemiz arasında bir köprü görevi yapması gerekirken, büyükşehir belediye başkanımızın vermiş olduğu koordinatörlük görevini kötüye kullanarak bütün yetkiler bende, her şeyi ben bilirim tavrıyla, kendisini partinin üzerinde görerek ilçe örgütümüzle bağını kopardı. Defalarca ikaz etmemize rağmen bu tavırlarından vazgeçmedi. Bu sebeplerden dolayı çalışmalarımız olumsuz etkilenmiştir.

İ

Ayrıca hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisinin üzerinde değildir. Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün yolunda onun devrimlerini yaşatmalıyız. Onun Türkiye hayali bizlerin de hayalidir.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün başlattığı emperyalizm ile mücadele bütün mazlum halklara örnek olmuştur. Bu yolda yürümeye ant içtik ve bu yolda çok bedel ödedik. Tam Bağımsız Türkiye yolunda hayatlarını veren bütün yoldaşlarımın anılarının önünde saygıyla eğiliyorum.

Referansı üretim, emek, özgürlük ve adalet olan bir partide biat kültürü yoktur olmamalıdır.

Herkes Cumhuriyet Halk Partisi şemsiyesinin ve güvencesinin altında olmalıdır.  Son günlerde seçilmiş insanların görevden alınmalarını kabul etmiyoruz, seçimle gelen ilçe başkanları seçimle gitmelidir. Bu durum Cumhuriyet Halk Partililerin vicdanını yaralamıştır Ayrıca kamuoyunda ilçe başkanlarının görevden alınacağı söylentileri hem ilçe başkanlarımızı hem de kamuoyunu rahatsız etmiştir. Bunu kabul etmiyoruz.

Bizler Gülnar da Cumhuriyet Halk Partililerin ve %80 oyunu alarak bu göreve getirildik. Bu tür davranışların partiye bir yarar getirmeyeceği açıktır.

Bugün dilimiz bal, yüreğimiz yufka, elimiz kolumuz bağlıysa ve de vurulmuşsak kalkmasını biliriz. Yürürüz arkamıza bakmadan başımız dik.

Bütün bu yaşananlardan sonra 5 yıldır bir süre birlikte çalışma fırsatı bulduğum başta rahmetli Mehmet YILMAZ başkanımın anısına ve beraber emek verdiğim yol arkadaşlarıma, hep birlikte yürüdüğümüz Cumhuriyet Halk Partisi aileme sonsuz teşekkür ediyorum. Tıkanan bu süreçte Gülnar Cumhuriyet Halk Partili gençlerin önünü açmak ve Gülnar Halkına gelecek hizmetlerin önünü açmak adına  yönetim kurulu arkadaşlarımız ile beraber Cumhuriyet Halk Partisi Gülnar ilçe başkanlığından istifa ediyorum.

                                                                                                                                             Ahmet BARUT

                                                                                                                                      Gülnar İlçe Başkanı

 


Tarih: 24.09.2020 21:52