SEÇER “MERSİN'İ DÜNYAYA TAŞIMAMIZ LAZIM”
MERSİN'DE, BU YIL 7'NCİSİ DÜZENLENEN ULUSLARARASI NARENCİYE FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN 'NARENCİYE' TEMALI DEFİLE İZLEYENLERİN BEĞENİSİNİ TOPLADI.

SEÇER “MERSİN'İ DÜNYAYA TAŞIMAMIZ LAZIM”


HABER FOTO HAYDAR COŞKUNFIRAT

 Narenciye Festivali etkinliklerinde 100 ton narenciye kullanılarak birbirinden ilginç figürler ortaya çıkartılırken, festival alanı karnaval havasına döndü. Narenciye ürünlerinin kullanıldığı kıyafetlerle düzenlenen defile izleyenleri etkiledi. Mersin Olgunlaşma Enstitüsü'nce hazırlanan 30 kıyafet mankenler tarafından izleyicilere tanıtıldı. Kent gülmeli, halk gülmeli”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, festivalde yaptığı konuşmasında, birlik ve beraberlik ruhunun ortaya güzel işler çıkardığını belirterek, “Güzel kentimiz, Akdeniz'in incisi, barış, huzur ve kardeşlik kenti Mersinimiz’de enerjimiz yüksek. Öyle de olmak gerekiyor. Kent gülmeli, kenti yönetenler gülmeli, devlet gülmeli, halk gülmeli. Kol kola, el ele başaramayacağımız, aşamayacağımız hiçbir engel yok” dedi.

Mersin’in özelliklerini ve birbirinden güzel potansiyellerini açığa çıkarma görevlerinin olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Bizlerin görevi Mersin’in güzellikleri, özellikleri ve bu potansiyeli açığa çıkarmak. Başta Sayın Valimiz, bizler, seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri, atanmışlar, hepimizin ortak görevi bu” diye konuştu.

“MERSİN'İ DÜNYANIN HER NOKTASINA TAŞIMAMIZ LAZIM”

Mersin’in ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması açısından Mersin Narenciye Festivali’nin önemine değinen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bu etkinlik bizim açımızdan 2 sebeple önemli. Mersin’i tanıtmak istiyoruz. Ne kadar tanınırsanız dünya ile o kadar ilişkiniz, iletişiminiz artar. Tanınmıyorsanız sizinle ne siyasi, ne ekonomik, ne sosyal, ne kültürel bir iletişime girme ihtiyacı duyulmaz. Çünkü fark edilmiyor, bilinmiyorsunuzdur. Onun için Mersin'i dünyanın her noktasına taşımamız lazım. Bu sebeple de bu etkinliklerle insanları bir araya getirmek, farklı ülkelerden, farklı toplumlardan, farklı kültürlerden insanları burada buluşturmak son derece önemli. Bugün böyle bir gün. Çok güzel bir etkinlik olacak. Hazırlıklar gayet güzel oldu. Herkes üzerine düşen görevi yaptı. Festivalimizde hem yurt içinden, hem yurt dışından 100 binleri aşacak olan ziyaretçilerimiz olacak. Bir arada olmaktan, şarkı söylemekten, gülmekten, eğlenmekten kimseye bir kötülük gelmez. Bunu söyleyeyim. Yani bu festivallerin en kötüsü bile iyidir. Hep yapacağız. Daha iyisini yapacağız. Buna gayret edeceğiz.”

 

 


Tarih: 03.11.2019 11:29