Bugun...
Reklam
Reklam


AYZAMAN CENGİZ YAZDI ‘’SAĞLIKÇILAR SİZİN HAKKINIZ ÖDENMEZ’’
CORONA OLDULAR, KİMİ BU SAVAŞI KAZANIRKEN NE YAZIK Kİ 387 SAĞLIK PERSONELİ YAŞAMA TUTUNAMAYIP ŞEHİT OLDU. ÖLEN SAĞLIK PERSONELİNİN 187’Sİ DOKTOR. ALMANYA’DA ÖLEN DOKTOR SAYISININ KIRK KATI HEKİM KAYIP ETMİŞİZ.

AYZAMAN CENGİZ YAZDI ‘’SAĞLIKÇILAR  SİZİN HAKKINIZ ÖDENMEZ’’
+ -

AYZAMAN CENGİZ YAZDI ‘’SAĞLIKÇILAR  SİZİN HAKKINIZ ÖDENMEZ’’                                                                                                                                                                                CORONA OLDULAR, KİMİ BU SAVAŞI KAZANIRKEN NE YAZIK Kİ 387 SAĞLIK PERSONELİ YAŞAMA TUTUNAMAYIP ŞEHİT OLDU. ÖLEN SAĞLIK PERSONELİNİN 187’Sİ DOKTOR. ALMANYA’DA ÖLEN DOKTOR SAYISININ KIRK KATI HEKİM KAYIP ETMİŞİZ.

Tıbbiyenin açıldığı tarih 14 Mart 1827 o güne direniş demiş tıbbiyeliler. Çanakkale’de onlar dev olmuşlar,  kan vermişler can vermişler topraklarını vermemişler. O yıl Tıbbiye de mezun vermedi şehit verdi. Ağlamakla kazanılacak hak başınızı koyacak kalp olmaz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz diyerek Anadolu’ya geçtiler. Savaştılar şehit oldular, yaralandı gazi oldular.  Tıbbıye diğer meslek kuruluşların dan ayıran tarihsel gerçekliği işte bu “14 Mart 1919’ da da  onların “TIP BAYRAMIYDI. ”  Onlara canıyla kanıyla verilmiş günün adıdır.

Tanrı’nın özenerek yarattığı insanı emanet ettiği meslektir doktorluk. Doktorlar, hemşireler, sağlık çalışanları stratejik personeldir. Tıpkı asker gibi, ya da yiyecek içecek gibi su gibi. Olmadığında açlık gibi, saldırıya uğramak gibi.

 Fatih Sultan Mehmet Han  “insanı yaşat ki devlet yaşasın” sözüyle güçlü sağlık sistemi insan ve devlet ikilisini anlatmakta. İkisi olacak ki yaşam olsun. Ordu gibi stratejik önemi olan kurumdur sağlık.

Dünya corona virüsle birlikteliğinin birinci yılını tamamladı. Bir yıl içinde bir buçuk milyona yakın ölüm, 42 milyon insan corana virüsü alarak hastalandı. Ülkenin yaşadığı ekonomik kırız salgınla birlikte  yoksulluğu sefaleti beraberinde getirirken. Doktorlar, hemşireler, sağlık çalışanları fedakârca görev yaptılar bu süreçte. Aylarca evlerine gidemediler, çocuklarını göremediler.

 Corona oldular, kimi bu savaşı kazanırken ne yazık ki 387 sağlık personeli yaşama tutunamayıp şehit oldu. Ölen sağlık personelinin 187’si doktor. Almanya’da ölen doktor sayısının kırk katı hekim kayıp etmişiz.

İktidar geçmiş de ki demir perde ülkelerinde yaşanan kapalı sistemi uyguladı salgında. Hasta sayısı, ölüm sayısı aylarca eksik verildi. İnsanlar virüsün etkisini bu yüzden önemsemedi. Sağlık bakanlığı aşı  tedarikin de de aynı şeyi yaptı. Ne kadar çırpınırsan çırpın atı alan Üsküdar’ı geçmiş oldu. AŞI YOK. Ancak on milyon insan aşılanabildi. Haritanın neredeyse yarısı kırmızı. Birinci basamak sağlık merkezlerinde hemşire açığı çok büyük, doktor açığı var.

Yeni alınacak memur listesinde 1860 kadro biyoloji, fizik, kimya öğretmenliğine tahsis edilirken 1820 kadronun imamlara tahsisi şaşkınlık yaratı. Hani ülke uzaya roket gönderecekti, İmamın takkesiyle mi roket gönderilecek. Roketi fizikçi, kimyacı gönderir. Eğer günümüzden yüzlerce yıl önce, papaz Mendel’in bezelye  DNA’sını çözerek insanlığa altın anahtar sundu. Bizim din adamları dinin felsefesini bilmiyor. İmamlar, mevlit kandil cenazeler de ceplerine akan yüzlükler. . başka bir şeyleri var mı?

Sağlık ve öğretmen açığı dururken bu kadar vurdumduymazlık içinde olmak üzücü. Sağlık, ordu gibi yemek içmek gibi stratejik alandır. Ordu, sağlık insanı koruma kollama için çalışır. Bu kurumlar da görev yapanlar bile bile ölüme doğru giderler. Corona olacaklarını hatta öleceğini bilerek tedavi ederler hastayı. Ölen sağlık personeli şehit kabul etmek en büyük manevi destek olur.

Sağlıkçılara koro şeklinde  “sizin hakkınız ödenmez” diyoruz. Bunu sıkça hükümet de “hakkınız ödenmez” diyor.  İktidar dediğini de yapıyor. 3000Tl verilecekti, farkları ödenecekti… Ödendi mi ? Yaz duvara kalsın bahara oldu … Doktorların hemşirelerin maaşları asgari ücretin biraz üzerinde.   Sağlıkçılara emekli kapısını, istifa kapısını kapatırken hiç değilse yaşaya bilecekleri maaş verin ki  banka kapılarında kredi  almak için ser sefil olmasınlar.

14 Mart TIP BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN. KAYIP ETTİĞİMİZ SAĞLIK PERSONELİNE RAHMET AİLELERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM.

 




Bu haber 4673 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI